Monday, September 28, 2009

gambar raya raya raya...

Salam Aidilfitri kepada semua kawan2...

dh masuk 2 hari bekerja ni baru la ada mood nk tepek gambar kt blog... adoiii hai sunyi sepinya blog nie, ada jgk blog kawan2 yg sepi jgk.. semua masih dlm mood raya ker?

skg ni daku dlm keadaan kekenyangan... hari ni ada jamuan raya di office.. sgt kenyang, coz makan lontong sampai bertambah 2 kali!! hehehhe.. raya tahun ni tak jmpa lontong lg, dh tau ada menu lontong apa lg i pulun laaa....

cerita raya tahun ni biasa2 sajek.. tp kemeriahan tu tetap ada.. arieana pn byk dpt duit raya!! kira dh pandai la nk bersalam2 n amik angpow!!

perjalanan balik ke kg kami pada hari jumaat malam, pas tgk citer Nur Kasih.. tetap nk tggu jgk tak nak miss citer tuh.. tp biasa la blik b4 raya ni harus la sesak sana sini.. jam 2 pagi kami masih di highway lg.. amik keputusan singgah kg aku dulu coz tak larat nk drive terus ke kedah... sampai kt kg aku pn dh kul 4 pagi, dh siap2 nk sahur dh.. pas sahur terus la tdo tak sedar diri.. tp pagi tu bangun jgk la coz opah nk bakar lemang.. buat juadah raya n bekalan ke kedah nti...

si pembakar lemang yg berjaya.. 1st time tu menolong bakar2 lemangn ngn opah, selalunya kami balik dh siap jek lemang.. takde nk tunggu2 api dh.. ms ni best la coz arie tak bangun lg, dpt la ibu ngn ayah berpoya2...

here is amanda damia!!! izat n anne pn ada kt kg aku tuh... nti sama2 konvoi balik kedah... pas settle lemang semua, kami siap2 mandi n tghari tu berangkat ke kedah.. nti lambat2 tak sempat nk berbuka.. tak best la berbuka kt tgh jalan kan...

posing confuse oleh arieana.. eh eh hari ni hari apa? semua pakai bj kurung!!! heheheh... arieana di pagi raya, bangun pn awal sgt.. hishh pastu ngntok pn awal jgk... belum salam2 raya dh nk tdo, harus la ibu tahan2kan mata dia dulu!!

ibu saya dh ngntok nie...

saya pun sama!!!

pas solat raya, ke kubur segala... dan bersalam2 raya harus la bergambar2 satu keluarga... ibu ngn ayah mcm bujang jek tak pegang anak kan? anak dh merajuk coz ngntok sgt.. nk tdo jek..

tp bila nampak basikal terus tak ngntok.. segar bugar mata...

dh petang raya tu baru la ibu lepaskan dia main ngn kak marsya.. tak reti nk kayuh sendiri, main tolak2 pn jadi la ibu...

suka sgt dia...

suka sgt tgk aksi nie...

ibu, arie nk cikal leh?

kami beraya di kedah til hari selasa. then sambung beraya di perak umah opah aku.. tp gambar tak banyak coz semua org pun dh balik.. tinggal la kami jek kt umah opah...

aku selitkan skit gambar aku ngn mmber seperjuangan ku di SMPP, Jln Foss.. bersahabat dari dulu, kini dan selamanya... (insyallah...).. masa ni kami beraya beramai ke rumah Linda di salak south!!

3 comments:

deidaa said...

Chantek baju ry ko.
Mana ko beli?
Tp aku mcm penah nampak ada jual,
tp aku xingt katne huhuh.

pn_fateen07 said...

a'ah la kak emy, canteq baju raya .. mana beli... ???

Emy said...

mak beli baju tu ready made u!! so bersepah2 di mana2 pn ada.. jgn ada yg serupa sudah la!!