Wednesday, October 7, 2009

kakak kacang...

Salam semua,

hari ni nk cerita skit psl arieana.. aksi yg mmg mencuit hati ibu.. semlm ms nk siap2 tido, biasa la arieana, kene paksa masuk bilik.. kalau tak dia nk stay ngn ayah kt luar tgk tv.. tp kiranya semlm kami balik lewat jgk, dlm pukul 11 dia masih tak tdo.. mata kadang2 dh terpejam2.. semlm kami pegi summit usj shopping baju2 kemeja utk ayah, ibu & arie tak shopping pun just isi perut ngn Mr. Teppanyaki sajork..

(tp kalau time menangis dia la no.1!!)

bila dh ada kt rumah ibu siap2kan school bag dia, takot ada yg tertinggal nti.. pastu terus masuk bilik.. mata ibu of coz la dh tak larat nk bukak, tp arieana ni ttp ada perasaan nk main.. rasanya kalau tak kene marah mmg tak tdo dia nie..

suruh dia baring taknak.. last2 dia bagi elephant dia baring kt bantal, sambil dia meniarap kt tepi tu, dia sumbatkan puting kt elephant dia, pastu dia tepok2 la bontot elephant dia, 'doo.. doo...' suruh elephant dia tdo.. voley??

ibu suruh dia tdo, dia tepok2kan elephant pulaks.. nk tergelak ibu dlm gelap tuh!! last2 dia tdokan elephant dgn2 dia2 sekali terbuntang atas tilam..

suka sgt dgn keletah dia skg.. arieana dh faham apa yg kita ckp dan arahkan.. cuma kadang2 tu dia buat dekkkk jek..

p/s > aku belum g klinik utk check up lg.. panel dh pergi.. tp nk dptkan buku merah ni belum daftar..

10 comments:

Mommy Harish said...

eeiiii..!!
kakak kacang nyer epen busuk..!!!
hahahahahahhaaaa..!!

Emy said...

tp harish pnya kain lg buchuk!!!

deidaa said...

Ckp kat ari,
nak jadi kak long,
mana bley nangeh manyak2?
Besau esok2 adik buli kak long lak kekekeke.

Buku merah tu ape mende?

Emy said...

fida > nti kita tgk sapa buli sapa, aku pn dh kene buli ngn dia skg nie.. buku merah tu buku rekod check up kalau kita check up kt klinik government.. buku tu warna merah, tu yg panggil buku merah..

IxoR@ said...

hahahhaha...lawak la arieana...lucu!

:D

Emy said...

nana > skg ni kalau tgk gelagat ni mmg bole buat kita tersenyum..

deidaa said...

Laaa ari buli ko ke?
Parah nih hahaha.

Buku merah utk org peknen je ke?
Ehehe.

Emy said...

dia mmg suka buli aku! selalu kalah ngn dia..

fyi buku merah tu utk check up pompuan preggie.. ko nk cek pn bole gak...

gee ryder said...

emy, bila kita nk jumpa?
geram arr tgk arie...

Emy said...

insyallah jmpa nti.. kene plan ler...