Tuesday, October 6, 2009

Sekitar majlis kenduri kahwin yani

Salam semua,

hari ni baru rs nk update psl kenduri kawin Yani, my cousin.. last weekend kami balik ipoh sempena kenduri Yani.. errrmm agak penat dan sgt penat.. mcm aku yg kawin!! tgk gambar je la ek.. nti citer skit2... tp gambar pengantin lg kurang dr gambar model kecik ku!!

ni ms malam nk nikah, bergambar sekejap tp arieana meraung dibelakang ku sbb tak kasik bergambar.. ada ke mcm tuh? masjid mlm tu penuh, bukan dia sorang jek nk kawin tp ada lagi 5 pengantin yang nk nikah malam tuh, nasib baik la pihak kami ni dpt yg 1st sekali...

sementara nk tggu upacara nikah tu, arieana main sana sini, naik tangga turun tangga.. biarkan.. asal jgn jatuh, tp sgt comel gambar nie, permintaan ibu suruh kiss onyang dia.. tp pas kiss dia lap balik mulut dia.. mcm la canteq sgt kan?

bila dh kiss tu mulut tu tak reti nk diam... tetap muncung sajek.. tp mlm tu arieana jadi perhatian jgk mengalahkan pengantin...

setelah berpusing2 dlm masjid tu kene tahan ngn ayah dia pulaks.. harus la kene duduk diam2.. excited dia.. yea larrr ms ibu ngn ayah nikah dia belum wujud lg.. hehehe.. ni baru nk merasa g org nikah.. tp ni ada cerita luar topik, kalau ibu saje2 tunjuk gambar sanding ibu dan ayah, mesti nk tanya, mana satu ibu mana satu ayah.. arieana dh kenal dh, tunjuk la dia satu2 ibu yg mana, ayah yg mana.. pastu tanya dia pulak.. arieana mana? dia akan jawab 'tade'.. dlm pelat2 dia la.. tp dengar dia ckp 'tade' tu mcm kelakar sgt2..

aktiviti paling dia suka ialah ddk di celah2 bunga pahar, pastu amik satu susun balik, amik satu letak balik.. tu la keje dia.. jgn rosakkan pelamin org nak.. jgn jadi pelamin anganku musnah sudah..

ni masa pengantin tgh khatam quran, harus la dia ddk gak kt kaki pelamin tuh.. beria la..

di saat2 pengantin tgh berkhatam, dia leh terkangkang makan kismis semangkuk!! sambil2 tu ibu ikat rambut dia ala2 gadis kampung.. perasan tak budak ni mesti nk dok dekat ngn bunga pahar?

gadis & bunga pahar!

diluar rumah bersama ayah.. ms ni gaya rambut dh bertukar, dh ikat tebu laks..

ibu & bapa pengantin.. yalang & mak yang...

maksu tikah, mak tok, wan ngn lang pun datang jgk dari kajang..

ibu @ penasihat tak tetap bersama pengantin.. penasihat pn fed up coz pengantin ni degil skit.. sila abaikan tangan aku yg berhayun itew...

masa makan beradap.. gambar kt pelamin ada tp tak clear pastu ramai sgt umat, tenggelam pengantin.. my cousin ni berkahwin ngn org sabah.. harus la ramai sabahan datang ke ipoh hari tuh... merasa la ko balik ke sabah raya tahun depan yani!!!

sessi interview oleh DJ pada hari tuh.. eeeii kalau i la kan, abis la nk menjawab apa..

aku takde pun bergambar kt pelamin! hish!! dh abis kenduri baru rs nk bergambar kt pelamin bawak anak sorang...

arieana w atok kesayangan... arieana mengalahkan pengantin, bertukar2 baju.. hari kenduri jek dia tukar 3 pasang baju..

ni aksi taknak kalah, bole ayah request nk nyanyi.. pastu suruh ibu yang tanyakan lak tu!! takpe demi suami terchenta nk menyanyi lagu Anuar Zain - Mungkin, ibu tanyakan jgk.. akhirnya merasa la ko menyanyi mengendong anak!!

tp adakah strategi ibu sesajek tak nak kasik ayah glamer sorang?? amboi kemain ayah kan??? mlm tu pun ada jgk karaoke, dia jgk siap tulis lagu pilihan lagi.. baru nyanyi dua lagu, mic dirampas oleh geng2 kampung dusun.. merasa la tggu giliran tak tiba2.. last2 tido je la sambil dgr org melalak depan rumah...

sementara org tgh karaoke tu, dlm rumah ada la sesi buka hadiah... DJ utk upacara bukak hadiah ialah Pak Win, kelakar jgk.. bila time hadiah yg takde nama mesti dia akan ckp daripada Pak Win sekeluarga.. byk jgk la hadiah2 kiranya daripada dia...

tu hadiah yg kotak2 bunga merah tu daripada opah arieana.. tp tulis nama kt situ from anin, harish & arieana.. terpaksa la adik aku berkongsi ngn anak2 buah dia.. hahahah.. padan muka ko!

ni bj arie yg ke 4 sebelum tukar baju tido mlm tu.. pengantin mmg kalah bab tukar2 baju nie...

saya tgh dinner nasi ngn telur rebus.. tp nk makan sendiri.. ms ni mata ibu pn dh tak tahan, mintak ayah tolong vacumm kt area situ sebelum bentang tilam bantal utk tdo secara berjemaah di depan tv...

ucapan khas utk mak nani... SELAMAT PENGANTIN BARU... hadiah dapur tu nti dtg la ke rumah tuntut yea???

5 comments:

Yezzaaa19 said...

Arieana mmg ada talent jadik celebriti!

Mommy Harish said...

argghhhhhhh....!!!!
AKU TAK DE TIME NIH..!!!!!!

Emy said...

KD > celebriti tukar2 baju..

Mommy > tgk gambar2 je la ek.. nk buat mcm mn, time tu harish tak sihat..

IxoR@ said...

arieana ni, bila besar...minah bunga kot!!!!

hehehhehe....

Emy said...

nana > bunga kan canteq mesti la suka..